Okruženje i izleti

Geografska pozicija Vrnjačke Banje omogućava istraživanje uzbudljivog i interesantnog dela srpske zemlje, bogatog istorijom, kulturno-istorijskim spomenicima, prirodnim lepotama i srednjevekovnim manastirima. U zavisnosti od afiniteta i interesovanja, Vrnjačka Banja nudi, čini se, za svakoga po nešto. Bilo da Vas interesuju manastiri koji datiraju iz dalekog XII veka ili neosvojive srpske srednjovekovne tvrđave, šumovite planine, reke i jezera, vinarije, sve to i mnogo više od toga možete posetiti tokom boravka u Vrnjačkoj Banji.

Banju krase prelepi parkovi u kojima možete uživati po čitav dan, a da vam ne dosadi. Šetališta su oivičena visokim lipama. Najinteresantniji način da obiđete parkove je da se provozate nekim od turističkih fijakera.

Simbol Vrnjačke Banje je čuveni „Most ljubavi”. Legendarna priča o nesrećnoj ljubavi je inspirisala mlade da naprave most ljubavi. Tradicija i atrakcija je i danas da parovi koji dođu u Banju svoju ljubav zaveštaju ispisivanjem imena na katance koje vezuju za most.

U Banji se nalazi i Hram rođenja presvete Bogorodice, koji je podigao Hadži Jeftimije Popović 1834. godine. Ikonostas je crkvi podario Jovan Kujundžić. Na južnoj strani crkve je spomen-ploča Srpskim Soluncima koji su izginuli od 1912. do 1918. godine.

Goč

Goč, planina kopaoničkog masiva, smatra se i našom najšumovitijom planinom. Uzdiže se u zaleđini Vrnjačke Banje, jedna je od najomiljenijih izletničkih destinacija, kako samih Vrnjčana tako i mnogih njihovih gostiju jer pruža doživljaj čiste prirode i odlično je mesto za planinske šetnje, branje šumskih plodova i lekovitog bilja. Ljubitelji prirode mogu uživati u 5 obeležih staza za pešačenje.
Na Goču se nalazi ski staza na kojoj zimi skijaju gosti Vrnjačke Banje, tu je i jezero Selište, staza zdravlja, brojni ribnjaci i seoska gazdinstva, kao i još mnogo toga u čemu možete uživati i čime možete obogatiti svoj boravak u Vrnjačkoj Banji.

Zapadna Morava

Zapadna Morava je odličan izbor za ljubitelje dobrog ribolova i opuštanja pored reke. Na 10 km od Vrnjačke Banje su i Podunavske bare na Zapadnoj Moravi, gde se održavaju sportske manifestacije.

Manastiri

Izleti po okolini Vrnjačke Banje mogu biti i prava kulturno-istorijska tura: U ovom kraju su tragovi i ostaci koji svedoče o prvoj srpskoj državi – Raškoj. Tu su brojni manastiri, crkve i utvrđenja. U ovoj oblasti su: manastir Studenica iz 1196, Žiča iz 1210, Blagoveštenski manastir Gradac kraljice Jelene Anžujske iz 1272, manastir Ljubostinja iz 1405. godine, Đurđevi stupovi iz 1168, Sopoćani i još mnogo drugih manastra i poznatih crkava koji predstavljaju svetinje pravoslavlja.

Save

Save

Save

Video tura

Hotelski sadržaji

Banja obiluje izvorima tople i hladne vode, ima ih čak sedam, koji se koriste za lečenje različitih bolesti: na prvom mestu dijabetesa, gastro-urinarnog trakta, reumatskih oboljenja, posttraumatskih i regenerativnih stanja…

Ono što Zepter hotel, osim veličine, lokacije i opremljenosti, razlikuje od ostalih hotela u Vrnjačkoj Banji, svakako je i njegova kongresna namena. Hotel poseduje kongresnu  salu–Zepter Conference Hall, kapaciteta do 1.200 mesta, s mogućnošću rada u plenumu i po sekcijama u 3 manje sale.

Zepter Meeting Room – kapaciteta 200 mesta, deljiv u dve manje sale.

Gostima hotela na raspolaganju su razne mogućnosti za rekreaciju i sport. Hotelska teretana je moderno opremeljeni vežbališni prostor sa više od 30 sprava uz mogućnost vežbanja sa kvalifikovanim instruktorima koji su obučeni za fitness, pilates i korektivnu gimnastiku. U organizaciji hotela gosti mogu uživati i u pešačkim i biciklističkim turama, trčanju, vežbanju u parku. Posebnu ponudu čine organizovane mountain bike ture i skijanje u zimskoj sezoni.

Bazen u hotelu Zepter je potpuno renoviran zatvoreni bazen sa termalnom mineralnom vodom i đakuzijem, a nakon opuštanja u bazenu možete uživati u sauni, a u letnjem periodu u hotelskoj bašti sa aperitiv barom. Voda u bazenu se zagreva i ima konstantnu temperaturu od 24-27°C. Bazen je dimenzija 17 m x 8 m, a dubina od 1,3 m do 1,7 m. Prostor oko bazena opremljen je ležaljkama za odmor. Korisnicima bazena na raspolaganju su svlačionice sa garderobnim ormarima, tuševima, toaletima.